Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Instruktioner 8b ht20

Skapad 2020-11-13 14:38 i Stenhammarskolan 7-9 Flen
Grundskola 8 Svenska som andraspråk
Att skriva och göra instruktioner som andra kan följa innebär att man behöver vara väldigt tydlig, både med de skrivna orden men också med bilder och andra estetiska uttryck.

Innehåll

Uppgiften består i att

  • skriva en instruktion om valfritt ämne
  • göra en instruktionsfilm i samarbete med tekniken

 

Examination:

  • Den skriva texten
  • Instruktionsfilmen (som också kommer att bedömas i tekniken)

 

Matriser

SvA
Instruktioner åk 8

Svenska som andraspråk

F
E
C
A
Skriva texter
Når ej kunskapskravet i denna uppgift.
Du kan skriva olika slags texter med viss språklig variation, enkel textbindning och i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Du kan skriva olika slags texter med relativt god språklig variation, utvecklad textbindning och relativt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Du kan skriva olika slags texter med god språklig variation, välutvecklad textbindning och väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Kombinera text, estetiska uttryck & medier
Når ej kunskapskravet i denna uppgift.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan du förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan du förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan du förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: