Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Musik - Skapa åk7

Skapad 2020-11-16 09:45 i Genarps skola Lunds för- och grundskolor
Skapa egen musik
Grundskola 7 Musik
Ni ska skapa egen musik med "Bandlab".

Innehåll

Lektionsplanering för Bandlab åk7

v 43 - 51 Gjord av Richard Liljegärd

SYFTE

Skapa egen musik syftar till att lära sig förstå hur musik är uppbyggt och att kunna välja och värdera sin val. Slutresultatet kommer förhoppningsvis vara musik som har en tydlig form och stil.

MÅL

Skapa musik som har en tydlig form och stil.

 

Kunna kombinera sin musik med en annan uttrycksform. Ni väljer text (sjunga eller rappa) eller ett filmklipp (göra filmmusik).

MATERIAL SOM BEHÖVS

Ni behöver er dator.

AKTIVITET

Ni fick en snabbgenomgång om hur programmet fungerar samt vilka val ni har.

Nu kommer ni en och en att jobba med Bandlab för att bygga upp er låt.

Ni får jättegärna använda er av de loopar som finns i programmet men använd helst loppar från ett och samma "loop pack". Då låter det bäst.

 

BEDÖMNING

 

Jag bedömer form och stil dvs hur mycket låten låter som en låt. Ligger looparna "rätt" dvs i fyrtaktsperioder? Passar looparna med varandra? Finns det några upprepningar (våra öron älskar upprepningar)?

Ni som gör en vanlig låt: Jag bedömer också hur väl ni har fått in en låttext i er låt. Sjunger ni i puls? Sjunger ni så att melodin låter bra med musiken? Rappar ni rytmiskt? Passar känslan i texten med känslan i musiken?

Ni som gör filmmusik: Jag bedömer också hur bra ert filmklipp passar med musiken. Passar känslan i filmen med känslan i musiken? Hörs det i musiken när det händer något stort i filmen? Har du fått in några ljudeffekter för att förstärka det som händer i filmen?

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: