👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sport

Skapad 2020-11-16 18:55 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Grundskola 7 – 9 Engelska
När vi jobbat med olika texter och uppgifter kring olika sporter ska ni nu göra en presentation av en sport och/eller en idrottsman/kvinna. Presentationen görs vecka 50 och 51.

Innehåll

Sport project 19E week 49-51

Choose a sport or a an athlete and present it to a group

¤ Välj en sport eller idrottsman/kvinna. 

¤ Du ska presentera som presentation med bilder muntligt för en grupp på fyra elever.

¤ Du har två lektioner att  arbeta med detta vecka 49.

Presentationerna sker vecka 50 och 51.

Use the Internet to find out: 

  • how the sport started

  • what the most important rules are

  • what equipment is needed

  • what makes it fun/ interesting (or dull/boring!)

If you write about a person:

¤ Who is the person?

¤ What sport is this person performing?

¤ Why is this person so famous?

 Jag bedömer två kunskapskrav i detta avsnitt:

presentation med bild och text som hjälp för att göra presentationen intressantare och tydligare och hur presentationen görs ; ledighet i tal, hur du förmedlar informationen, uttal och flyt när du pratar.

 

Matriser

En
Kunskapskrav Engelska år 9

Dessa förmågor har du visat fram till och med den här terminen

E
C
A
Eleven kan välja texter och talat språk från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja texter och talat språk från olika medier samt på ett relevant sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja texter och talat språk från olika medier samt på ett relevant och effektivt sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
I muntlig och skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig begripligt och enkelt samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I muntlig och skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med visst flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
I muntlig och skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.