👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Filmaffisch (7D ht-20)

Skapad 2020-11-17 08:23 i Nannaskolan Uppsala
Eleverna får formge sitt namn utifrån ett valt tema.
Grundskola 7 – 9 Bild
Skapa en filmaffisch i valfri genre!

Innehåll

Vi analyserar och diskuterar filmaffischer av olika genrer och ni får göra olika övningar. Sedan sätter vi igång med den individuella slutuppgiften.

Uppgiften består i att du ska göra en filmaffisch (sådana som sitter i fönstret till biografen, som är omslaget till en dvd eller som är bilden du klickar på när du ska strömma en film på t.ex. SF Anytime).

Du väljer själv vilken genre din film ska ha och också titel. Ditt eget namn ska finnas med på affischen, antingen i titeln eller som skådespelare/regissör kanske. Tänk på färger, typsnitt och motiv så att det passar med genren. Planera också komposition och layout så att man upplever att det är just en filmaffisch.

Storlek på din affisch är A3 (stående format). Du får använda valfritt material till din affisch, men ett tips är att skissa med blyerts först.

 

Förslag på titlar att använda som de är eller göra om:

En enda dag
Vid vägens ände

Begravd
Lillsnurken åker båt

Ta min hand
Vilseledd

Far och flyg
Gallret

Ju fler kockar
Ryttaren från Marble County

En dödlig fälla
I de lugnaste vatten

Sommaren utan regn
Madame Mollys magiska minuter

Nedräkningen
Mot oändligheten

Mysteriet i Mickleby
Bubblan och Bananen i stan

Galaxens härskare
Nästa gång är det du

Rektorn
Djungelns hemlighet

Matriser

Bl
Filmaffisch

Insats krävs
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Framställa berättande och informativa bilder
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk och delvis genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett utvecklat bildspråk och relativt väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett välutvecklat bildspråk och väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Använda tekniker, verktyg och material
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Kombinera former, färger och bild-kompositioner
Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett i huvudsak fungerande sätt.
Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett relativt väl fungerande sätt.
Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett väl fungerande sätt.
Utveckla idéer inom ämnesområden
Eleven kan i det bildskapande arbetet bidra till att utveckla idéer inom olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial.
Eleven kan i det bildskapande arbetet utveckla delvis egna idéer inom olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andrauppslag och inspirationsmaterial.
Eleven kan i det bildskapande arbetet utveckla egna idéer inom olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial.
Formulera och använda handlingsalternativ
Under arbetsprocessen bidrar eleven till att formulera och välja handlingsalternativ som leder framåt.
Under arbetsprocessen formulerar och väljer eleven handlingsalternativ som efter någon bearbetning leder framåt.
Under arbetsprocessen formulerar och väljer eleven handlingsalternativ som leder framåt.
Ge omdömen om arbetsprocessen
Eleven kan också ge enkla omdömen om arbetsprocessen och visar då på enkla samband mellan uttryck, innehåll, funktion och kvalitet i bildarbetet.
Eleven kan också ge utvecklade omdömen om arbetsprocessen och visar då på förhållandevis komplexa samband mellan uttryck, innehåll, funktion och kvalitet i bildarbetet.
Eleven kan också ge välutvecklade omdömen om arbetsprocessen och visar då på komplexa samband mellan uttryck, innehåll, funktion och kvalitet i bildarbetet.