Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Delprov A Svenska

Skapad 2020-11-19 11:36 i Gustav Adolfsskolan Alingsås
Grundskola F – 9 Svenska
Resultat från Delprov A i svenska. Provet ska pröva elevernas förmåga att "formulera sig och kommunicera tal" samt "anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang".

Matriser

Sv
Kopia av Bedömningsmatris Svenska 7-9

E
C
A

E
C
A

E
C
A
Förmågan att samtala. Förmågan att framföra egna åsikter.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Förmågan att förbereda och att genomföra mutliga redogörelser. Förmågan att anpassa ditt språk efter syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur, innehåll och språk och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.

E
C
A

E
C
A
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: