Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

bild graffitti

Skapad 2020-11-24 08:53 i Tingbergsskolan Lilla Edet
graffitti
Grundskola 6 – 0 Bild
Du ska få teckna och färglägga en bild i graffittistil. Du kommer att få lära dig mer om hur graffitti kom till och hur det utövas. Du kommer att få vetskap om vad masterpiece är och hur man tecknar en " brickwall". Du kommer att skriva ditt namn i 3D eller med skuggor.

Innehåll

·         Bedömning av din bild:

 

Graffitti typsnitt

·         Masterpiece – figur, bakgrund brickwall, namn,

·         Färglagd 

·         Genomarbetad

·         3d effekter eller skuggor på bokstäverna

·         Mycket detaljer

·         Välvårdad teckning

·         Utvecklat idéer till sin egen.

Uppgifter

  • Matematik

Matriser

Bl
Graffitti

Framställa bilder

Nivå 1
Du gör en bild med ett tema. Du har ett enkelt bildspråk och har delvis genomarbetade uttrycksformer (Se nedan) Uttrycksform = tekniker bildspråk= bilden som helhet. Bildkomposition + teknik och hur tydlig bild/budskap är.
Nivå 3
Du gör en bild med ett tema som visas på ett kreativt sätt. Du har ett välutvecklat bildspråk och har mycket väl genomarbetade uttrycksformer (Se nedan). Uttrycksform = tekniker bildspråk= bilden som helhet. Bildkomposition + teknik och hur tydlig bild/budskap är.
Nivå 2
Du gör en bild med ett tema som syns tydligt. Du har ett utvecklat bildspråk och har väl genomarbetade uttrycksformer (Se nedan). Uttrycksform = tekniker bildspråk= bilden som helhet. Bildkomposition + teknik och hur tydlig bild/budskap är.
tekniker, verktyg och material
Du behärskar en grundläggande blyerts- färgläggningsteknik. Du har djup i bokstäverna. Du behöver inte ha med hightlights/ skuggor
Du behärskar en avancerad blyerts- färgläggnings-teknik och jobbar noga in på detaljerna. Du har med och förstår principen med komplicerade bokstävers djup och skuggor/highlights på svårare detaljer och former.
Du behärskar svårare blyerts-färgläggnings-teknik (T ex toningar) och jobbar noga. Du har med och förstår principen med djup i bokstäverna och skuggor/highlights.
kombinera bildelement
Du gör en enkel bild och använder hela ytan ok. Du har en enkel bakgrund, med enkla färger eller mönster. Du har minst 3 bokstäver med djup, i ordet du jobbar med.
Du gör en avancerad, personlig bild med intressanta detaljer som för bilden upp till en svårare nivå. Du tänker lite utanför ramarna. En kreativ bakgrund (Eller motsvarande utsmyckning på bokstäverna). Du har minst 4 bokstäver med djup, i ordet du jobbar med. Du lägger bokstäverna ihop, eller bakom varandra, enligt graffitins regler. Och du jobbar kreativt och försvårar då formen på bokstäverna, så att det känns mer graffiti.
Du gör en mer utvecklad bild, med en kreativ bakgrund med snygga detaljer (Eller motsvarande utsmyckning på bokstäverna). Du har minst 4 bokstäver med djup, i ordet du jobbar med. Du lägger bokstäverna ihop, eller bakom varandra, enligt graffitins regler.
Formulera & välja handlingsalternativ
Du jobbar inte så självständigt och behöver ofta hjälp med problemlösning. Du väljer handlingsalternativ, som saktar ner och/eller försämrar kvalitén på ditt arbete.
Du jobbar självständigt och kommer med egna lösningar t o m på svåra problem. utnyttjar lektionstiden effektivt. Du använder smarta strategier, vilket höjer kvalitén på ditt arbete och kan göra att du ibland ligger steget före i planeringen.
Du jobbar till stor del självständigt och löser de vanligaste problemen själv. utnyttjar lektionstiden effektivt, vilket påverkar kvalitén på ditt arbete positivt.
Presentera bilder
Genom hur du bygger upp din bild, visar du att du förstår vad graffitin går ut på, på en grundläggande nivå.
Genom en mer avancerad uppbyggnad av din bild, visar du att du har fått en djupare förståelse för graffitin som uttrycksform. Du har satt dig in väl i ämnet.
Genom hur du bygger upp din bild, visar du att du förstår vad graffitin går ut på, på en utvecklad nivå. Du har satt dig in i ämnet lite mer än det som krävs.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: