Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Uppgifter från tomten

Skapad 2020-11-24 17:46 i Tallsättra förskola Österåker
Förskola
Tomtens brev utmanar barnen med rim och gåtor för att hitta paketet med dagens uppgift.

Innehåll

VARFÖR: Den sista perioden får tomten och Paxis brev löpa parallellt och vi får möjlighet att genomföra  uppgifter och utmana barnen med de aktiviteter som vi inte hunnit med, som vill repetera eller ge som ny aktivitet En del aktiviteter från tidigare områden får också fortsätta att spilla över som en röd tråd.


VAD: 
Vi har skapat en spännande julkalender med uppgifter där barnen får tänka på kluringar, klippa, pyssla, räkna. Rörelselekar, rimma, eller få lära sig något nytt. 

Även jobbet med att lära sig att vara kritiskt kring information, källkritik, kommer att fortsätta in i denna period. Vi lyssnar på sagor om onda rykten och samtalar kring vad det betyder.  

HUR: Varje dag kommer det ett nytt  brev som barnen hittar turvissom utmanar barnen med rim och gåtor för att hitta dagens paket med uppgift. Uppgifterna varierar för att täcka olika områden. Vi börjar med klippövningar och att följa instruktioner. Vi kommer att yoga och ha sagomeditation. Vi har matematik, naturkunskap och språk som kommer automatiskt in med rim, gåtor, sagor och fakta. 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: