Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelskprov Money 7c november 2020

Skapad 2020-11-29 15:05 i Hälsinggårdsskolan Falun
Grundskola 7 – 9 Engelska
Vi gör en allmän hörförståelse och en läsförståelse om resor och pengar. Vi skriver en text om en resa. Vi pratar engelska i par/trio.

Matriser

En
Engelskprov Money 7c november 2020

Tala och samtala

F
E
C
A
I muntlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig (...) till syfte, mottagare och situation. Dessutom kan eleven välja och använda sig av (...) strategier som (...) och förbättrar interaktionen.
enkelt och begripligt samt i någon mån anpassat i huvudsak fungerande i viss mån löser problem i
tydligt och med visst flyt samt med viss anpassning fungerande löser problem
tydligt och med flyt samt med viss anpassning väl fungerande och för den framåt på ett konstruktivt sätt.

Skriva

F
E
C
A
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig (...)
enkelt, begripligt och relativt sammanhängande.
relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande. Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
relativt varierat, tydligt och sammanhängande. Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.

Lyssna och förstå

F
E
C
A
Eleven kan förstå (...) i talad engelska i måttligt tempo i olika genrer. Eleven visar sin förståelse genom att (...) redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med (...) agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet. För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket kan eleven (...)
det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer översiktligt godtagbart resultat välja och använda sig av någon strategi för lyssnande.
det huvudsakliga innehållet och uppfatta väsentliga detaljer välgrundat tillfredsställande resultat i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för lyssnande.
såväl helhet som detaljer välgrundat och nyanserat gott resultat i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för lyssnande.

Läsa och förstå

F
E
C
A
Eleven kan förstå (...) lättillgängliga texter i olika genrer. Eleven visar sin förståelse genom att (...) redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med (...) agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet. För att underlätta sin förståelse av innehållet i texterna kan eleven
det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i översiktligt godtagbart resultat välja och använda sig av någon strategi för läsning.
det huvudsakliga innehållet och uppfatta väsentliga detaljer i välgrundat tillfredsställande i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för läsning.
såväl helhet som detaljer i välgrundat och nyanserat gott i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för läsning.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: