Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Resereportage

Skapad 2020-12-03 11:43 i Östlyckeskolan Alingsås
Grundskola F – 9
Ett reportage kan handla om nästan vad som helst, till exempel sport, politik, idrott, mat eller resor. Precis som för andra texttyper finns det specifika strukturer och språkliga normer för ett reportage.

Innehåll

Så här ska vi arbeta:

Vi kommer att läsa resereportage. Vi kommer att gå igenom vad ett reportage ska innehålla. Du kommer att få arbeta med de olika delarna på lektionerna i ett "skissdokument" i Sva-mappen på drive. När du är klar med delarna för du över dem i ett nytt dokument i Sva-mappen som du kallar "reportage". Du måste läsa igenom ditt reportage och redigera det tills du vet att allt som ska vara med är med. 

Din uppgift är;

att skriva ett resereportage om Alingsås. Tänk dig att reportaget ska publiceras i ett resemagasin, en tidning som ger information om olika resmål. Det gäller att skriva så inspirerande och positivt som möjligt så att den som läser verkligen vill besöka Alingsås. 

Ditt reportage ska ha;

*Huvudrubrik och underrubriker

*en ingress

*brödtext där du presenterar minst tre saker som man kan se eller göra i Alingsås, mist tre matställen och minst två ställen där man kan övernatta.

*minst en bild med bildtext

*en faktaruta, med korta fakta om Alingsås

*när du är klar bifogar du ditt reportage i planeringen på unikum

 

Kom ihåg:

Be om hjälp om du tycker att du inte förstår eller om något blir svårt under arbetet!

 

Lycka till!

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: