Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kursprov i spanska 9

Skapad 2020-12-03 22:18 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Grundskola F Moderna språk - språkval
Vi kommer att använda Skolverkets kursprov i moderna språk för steg 2 för att testa reception, dvs hör- och läsförståelse.

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • förstå och tolka innehållet i talat språk och olika slags texter,
    M2
  • använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådda,
    M2

Matriser

M2
Moderna språk

För att klara kunskapskraven för de olika nivåerna ska du:

E
C
A
Förstå
Förstå det mest väsentliga av innehållet i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Förstå helheten och uppfatta väsentliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Visa din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet samt agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet med godtagbart resultat.
Visa din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet med tillfredsställande resultat.
Visa din förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet med gott resultat.
Kunna välja och använda dig av någon strategi för lyssnande och läsning, för att underlätta din förståelse av innehållet i det talade språket och texterna.
Kunna i viss utsträckning välja och använda dig av strategier för lyssnande och läsning för att underlätta din förståelse av innehållet i det talade språket och texterna.
Kunna i viss utsträckning välja och använda dig av strategier för lyssnande och läsning för att underlätta din förståelse av innehållet i det talade språket och texterna.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: