Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Innebandy år 2-6 Dormsjöskolan

Skapad 2020-12-04 09:29 i Dormsjöskolan Dormsjöskolan
Bollsporter är mycket populärt både i media och bland barn/ungdomar/vuxna. Vi ska i detta tema träna oss i följande bollsporter: Handboll, Fotboll, Basket, Innebandy och Lacross
Grundsärskola 2 – 6
Innebandy är en lagsport som spelas inomhus – därav det svenska namnet. Matcher spelas av två lag med har fem utespelare i varje, plus vardera målvakt som vaktar en målbur. Många av våra elever spelar innebandy på sin fritid. Nu kan de visa vad de kan och vara behjälpliga med att lära oss andra. Innehåll

Innehåll

Syfte

I detta avsnitt kommer ni få möjlighet att utveckla era förmågor att:

Konkret innehåll

Vi kommer arbeta med :
Innebandy

Redovisningsform

För att visa att ni tillgodosett er kunskaper ska ni:

- Aktivt delta

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Olika lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  4-6

Matriser

Bollsporter 4-6

Genomfört
E
C
A
Deltar i bollsporter
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.
Samtala om aktivitet, hälsa & förmåga
Eleven kan samtala om egna upplevelser av fysiska aktiviteter och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang kring hur aktiviteterna kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan samtala om egna upplevelser av fysiska aktiviteter och för då utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang kring hur aktiviteterna kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan samtala om egna upplevelser av fysiska aktiviteter och för då välutvecklade och väl underbyggda resonemang kring hur aktiviteterna kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: