Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

POÈMES D'ANIMAUX - SKRIFTLIG PRODUKTION - Att skapa dikter om djur med rim, Åk 7 2020

Skapad 2020-12-05 21:31 i Öjersjö Storegård Partille
Grundskola 6 – 9 Moderna språk - språkval
SKRIFTLIG PRODUKTION: POÈMES D'ANIMAUX Att skapa dikter om djur med rim, Åk 7 2020

Innehåll

SKRIFTLIG PRODUKTION Åk 7: POÈMES D'ANIMAUX - Att skapa dikter på franska om djur med givna rimslutord i en ny kontext

SYFTE

  • Formulera sig på franska efter en förlaga med givna rimslutord om djur 
  • Skapa medvetenhet om stavningsljuden och franskt uttal
  • Att våga labborera med språkljuden och betydelsen av ord
  • Att skapa en ny kontext av ord  i diktform

 

ARBETSBESKRIVNING 

Du ska skapa 1-4 dikter om djur efter en given rimmodell. Du får ett urval av ord som rimmar som du ska skapa en ny kontext av i en fransk mening. Orden som rimmar placerar du i slutet av meningarna. Skriv i ett nytt dokument på classroom. Välj teckenstil och storlek på text som passar dina djurdikter. Förstärk dina dikter med en passande bild innan du lämnar in.

Följ checklistan:
  1. Skapa ett dokument med rubriken Poèmes d'animaux! Skriv via classroom.
  2. Välj ord som rimmar till ditt djur och skapa en egen betydelse av orden i en dikt
  3. Skapa 1-4 dikter om olika djur efter modellen.
  4. Bearbeta dina dikter och välj passande teckenstil och storlek på text. 
  5. Komplettera med passande bilder på djur.
  6. Lämna in dina dikter via classroom.

BEDÖMNING

Bedömning sker i lärandematris av din skriftliga förmåga på franska som syftar till att kunna skapa dikter på franska med givna rimord i en ny kontext. Förstärk dina dikter med en passande bild.

 

Bonne Chance! Anna😊📋

 

 

Matriser

M2
Lärandematris för skriftlig produktion att skapa dikter om djur med slutrim på franska, åk 7 2020. Aspekter kopplade till kunskapskraven för moderna språk åk 7-9.

SKRIFTLIG PRODUKTION

>>> RÉPÉTEZ!
Visar att kvaliteter motsvarande kunskapskrav E ännu ej är uppnått.
>>>BIEN!
Visar på kvaliteter motsvarande kunskapskrav E.
>>>TRÈS BIEN!
Visar på kvaliteter motsvarande kunskapskrav C.
>>>EXCELLENT!
Visar på kvaliteter motsvarande kunskapskrav A.
VÄLJA OCH ANVÄNDA MATERIAL
Eleven kan med stöd av läraren välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant och effektivt sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
FORMULERA SIG I SKRIFT
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven med stöd av läraren formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
BEARBETA OCH FÖRBÄTTRA
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven med stöd av läraren bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: