👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Reflektion Fokusområde 1 Socialt samspel Tina 2020

Skapad 2020-12-17 10:19 i Familjedaghem Härryda förskolor och fritidshem
Förskola
Lära känna nya barn - trygghet - samarbete.

Innehåll

Reflektion och Analys för barngruppen - efter varje fokusområde

1. Vilka Läroplansmål var valda för fokusområdet?

*Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla öppenhet, respekt, solidaritet och ansvarstagande.

*Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla respekt och förståelse för alla människors lika värde och de mänskliga rättigheterna.

 

2. Var barnen delaktiga i aktiviteterna? 

Delaktighet på många sätt; välja olika böcker och spel, hjälpa varandra, kommunicera. Roligt med en liten kompis till i gruppen som alla ville hjälpa och visa olika saker, berätta hur man gör, trösta. Kompis-igelkotten var en rolig aktivitet där vi ritade av varandras händer i olika färger, klippte ut och klistrade fast på en pappkartong. Den fick även ett huvud, ögon och en nos. Namnet röstades fram och då fick den heta Igge. Den hänger på väggen i lekrummet och vi pratar med Igge varje dag. Efter någon vecka fick Igge en ny vän, en hand-docka som också är en igelkott, den fick heta Pigge. Den är med på våra dagliga samlingar. Vi har dokumenterat med I-paden och även tittat på filmsnuttar om var igelkottar bor och vad de tycker om att äta.

 

 

3. Vad ville jag att barnen skulle uppleva? Har jag följt min planering? 

Samspel med varandra, nya kompisar, alla ska känna sig trygga, väcka deras nyfikenhet, vara delaktiga, lära sig nya saker. Planeringen har följts.

4. Blev det som jag tänkt mig?

Ja i stort sett gick det som jag tänkt mig, lite tidsbrist men kan bero på ny barnkonstellation och yngre barn. Aktiviteten med igelkotten blev lyckad och vi fick in mycket av läroplansmålen i det.