👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Iliaden och Odysséen

Skapad 2021-01-04 04:25 i Lekstorpsskolan Lerum
Grundskola 7 – 9 Svenska
Vi pratar om Iliaden och Odysséen. Varför blev dessa texter så viktiga? Hur märks det att de är skrivna under antiken?

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Några skönlitterära genrer och hur de stilistiskt och innehållsligt skiljer sig ifrån varandra.
  Sv  7-9
 • Några skönlitterärt betydelsefulla ungdoms- och vuxenboksförfattare från Sverige, Norden och övriga världen och deras verk, samt de historiska och kulturella sammanhang som verken har tillkommit i.
  Sv  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven drar då till viss del underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
  Sv  E 9
 • Eleven drar då relativt väl underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
  Sv  C 9
 • Eleven drar då väl underbygg­da slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
  Sv  A 9

Matriser

Sv
Iliaden och Odysséen

Underlag saknas
Behöver utvecklas
Godtagbara kunskaper
Utvecklade kunskaper
Välutvecklade kunskaper
Historiskt och kulturellt sammanhang
Eleven drar till viss del underbyggda slutsatser om hur verken har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som de har tillkommit i.
Eleven drar relativt väl underbyggda slutsatser om hur verken har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som de har tillkommit i.
Eleven drar väl underbygg­da slutsatser om hur verken har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som de har tillkommit i.