👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Handel HADHAN51

Skapad 2021-01-13 13:53 i Sturegymnasiet gy Halmstad
Gymnasiesärskola Handel
Du utvecklar din: Kunskaper om handel med varor och tjänster. Förmåga att använda material, utrustning och metoder som används inom handel. Förmåga att utföra arbetsuppgifter inom handel på ett serviceinriktat sätt.

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Branscher och arbete inom handels- och tjänstesektorn.
  Had  -
 • Olika former av försäljning av varor och tjänster inom handels- och tjänstesektorn, till exempel torghandel, handel i butik och näthandel.
  Had  -
 • Affärsidéer inom olika företag, till exempel val av varor och tjänster samt servicekoncept.
  Had  -
 • Miljöfrågor och miljömärkning.
  Had  -
 • Material och utrustning inom handels- och tjänstesektorn.
  Had  -
 • Arbetsuppgifter inom handels- och tjänstesektorn, till exempel påfyllning av varor, kopiering och kundkontakt.
  Had  -
 • Service och bemötande.
  Had  -
 • Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
  Had  -
 • Lagar och andra bestämmelser inom handels- och tjänstesektorn, till exempel konsumentköplagen och diskrimineringslagen.
  Had  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven beskriver på ett utvecklat sätt handel med varor och tjänster. Eleven använder material, utrustning och metoder som används inom handel ett ändamålsenligt sätt. Eleven utför dessutom med säkerhet arbetsmoment inom handel på ett serviceinriktat sätt.
  Had  A
 • Eleven beskriver på ett enkelt sätt handel med varor och tjänster. Eleven använder material, utrustning och metoder som används inom handel ett delvis ändamålsenligt sätt. Eleven utför dessutom med viss säkerhet arbetsmoment inom handel på ett serviceinriktat sätt.
  Had  C
 • Eleven medverkar i att beskriva handel med varor och tjänster. Eleven medverkar i att använda material, utrustning och metoder som används inom handel. Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment inom handel på ett serviceinriktat sätt.
  Had  E

Matriser

Had
Handel 1 HADHAN51

E
Eleven medverkar i att beskriva handel med varor och tjänster. Eleven medverkar i att använda material, utrustning och metoder som används inom handel. Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment inom handel på ett serviceinriktat sätt
C
Eleven beskriver på ett enkelt sätt handel med varor och tjänster. Eleven använder material, utrustning och metoder som används inom handel på ett delvis ändamålsenligt sätt. Eleven utför dessutom med viss säkerhet arbetsmoment inom handel på ett serviceinriktat sätt.
A
Eleven beskriver på ett utvecklat sätt handel med varor och tjänster. Eleven använder material, utrustning och metoder som används inom handel på ett ändamålsenligt sätt. Eleven utför dessutom med säkerhet arbetsmoment inom handel på ett serviceinriktat sätt.
Branscher och arbete inom handels- och tjänstesektorn
Olika former av försäljning av varor och tjänster inom handels- och tjänstesektorn, till exempel torghandel, handel i butik och näthandel
Affärsidéer inom olika företag, till exempel val av varor och tjänster samt servicekoncept.
Miljöfrågor och miljömärkning
Material och utrustning inom handels- och tjänstesektornaspekt
Arbetsuppgifter inom handels- och tjänstesektorn, till exempel påfyllning av varor, kopiering och kundkontak
Service och bemötande
Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet
Lagar och andra bestämmelser inom handels- och tjänstesektorn, till exempel konsumentköplagen och diskrimineringslagen