Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

5. Johannes Förskolor Nystart, omstart eller projektfördjupning januari

Skapad 2021-01-25 10:32 i 093121 Förskolan Lunden Stockholm Norrmalm
Förskola
I projekt fördjupar vi arbetet runt vad pinnar kan bli. I undervisningen arbetar vi med språk, berättande och matematisk tänkande.

Innehåll

Vi startade upp projektet med att introducera materialet igen för barnen, barnen fick känna och utforska pinnarna. Barnen fick avbilda och måla pinnar. Barnen fick utforska pinnarna genom att använda mikroskop. ( Ägg).

Vi har utforskat pinnar, skapande med pinnar, målat med pinnar pinnarna besjälats läst boken herr Pinneman och Aston stenar. Dansat med pinnar, byggt med pinnar, byggt hus.

Barnen har visat intresse för färg, paljetter, plastögon sätta fast på pinnen, Overhead, bygger, och rollek. Barnen besjälar pinnar, rollek, pinnarna blir fåglar, pinnarna blir bokstäver och siffror. Utmana barnen med att arbeta med siffror , bokstäver använda digitalitet och skapande pinnar blir ett träd.

Vi ändrade vårt uppdrag till familjerna, vårdnadshavarna skulle skapa/besjäla en pinne och tag med till förskolan, där barnen sedan skulle få spela in på polyglutt. Vi ändrade så att förskolan skapade/besjälade en pinne, herr Pinneman som kommer att få göra hembesök hos varje barn.

Vi fortsätter utmana barnens utforskande intresse av bokstäver, siffror och skapande. Var kommer pinnarna ifrån, vad kan pinnar bli, hur känns pinnar, luktar använda våra sinnen? Det hundraspråkliga, gestalta, berätta, dansa, sjunga, skapa och digitalisera.

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället.
  Lpfö 18
 • intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,
  Lpfö 18
 • upplever att det är roligt och meningsfullt att lära sig nya saker,
  Lpfö 18
 • utmanas och stimuleras i sin utveckling av språk­ och kommunikation samt matematik, naturvetenskap och teknik, och,
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: