Skolbanken Logo
Skolbanken

5. Johannes Förskolor Nystart, omstart eller projektfördjupning januari

093121 Förskolan Lunden, Stockholm Norra innerstaden · Senast uppdaterad: 4 november 2021

I projekt fördjupar vi arbetet runt vad pinnar kan bli. I undervisningen arbetar vi med språk, berättande och matematisk tänkande.

Vi startade upp projektet med att introducera materialet igen för barnen, barnen fick känna och utforska pinnarna. Barnen fick avbilda och måla pinnar. Barnen fick utforska pinnarna genom att använda mikroskop. ( Ägg).

Vi har utforskat pinnar, skapande med pinnar, målat med pinnar pinnarna besjälats läst boken herr Pinneman och Aston stenar. Dansat med pinnar, byggt med pinnar, byggt hus.

Barnen har visat intresse för färg, paljetter, plastögon sätta fast på pinnen, Overhead, bygger, och rollek. Barnen besjälar pinnar, rollek, pinnarna blir fåglar, pinnarna blir bokstäver och siffror. Utmana barnen med att arbeta med siffror , bokstäver använda digitalitet och skapande pinnar blir ett träd.

Vi ändrade vårt uppdrag till familjerna, vårdnadshavarna skulle skapa/besjäla en pinne och tag med till förskolan, där barnen sedan skulle få spela in på polyglutt. Vi ändrade så att förskolan skapade/besjälade en pinne, herr Pinneman som kommer att få göra hembesök hos varje barn.

Vi fortsätter utmana barnens utforskande intresse av bokstäver, siffror och skapande. Var kommer pinnarna ifrån, vad kan pinnar bli, hur känns pinnar, luktar använda våra sinnen? Det hundraspråkliga, gestalta, berätta, dansa, sjunga, skapa och digitalisera.

 

 


Läroplanskopplingar

ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället.

intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,

upplever att det är roligt och meningsfullt att lära sig nya saker,

utmanas och stimuleras i sin utveckling av språk­ och kommunikation samt matematik, naturvetenskap och teknik, och,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback