Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla åldrar

Projektplanering3_Projektavstämning_Lönneberga

182351 Förskolan Morgongården, Stockholm Farsta · Senast uppdaterad: 29 januari 2021

Vattnets former!

Vad (innehåll):

I höstas påbörjade vi ett arbete med vatten som tema. Barnen har jobbat och visat stort intresse  om vattnets kretslopp, hur kommer vattnet till oss, experimenterat och använd olika kemiska begrep.

 Med hjälp av kunskap från olika fakta information, har barnen skapat med natur och återvinnigs material  en modell av vattnets kretslopp och reflekterat, kring ämnet .

Olika experiment som har pågått under hösten ex: vatten ånga,flyta och sjunka, densitet, kallt och varmt, smak (söt och salt),vatten kedja för att transportera vatten och kunna mäta volym, mm, har hjälpt barnen att ställa olika hypoteser och problem lösning.

 

Varför (syfte):

Vatten är intressant tema att arbeta med och inspirera alltid barnen i lek och lärande både inom hus och utomhus, I vatten tema arbetet tränar och utvecklar barnen språk , naturvetenskap, skapande ,matematik(mönster ,storlek volym,antal,siffror)   för att undersöka och prova olika lösningar. De ger oss möjligheter att jobba mot läroplanens mål.

 

Barnen behöver skapa en relation till naturen, och pratar om livet runt och i vattnet för att se sambandet mellan människor, djur och natur, och vattnets vikt.Göras medvetna om ren miljö, i skog mark och vatten .

 

Hur (metod):

Under vår terminen kommer vi att jobba med tema vatten, barnet har möjlighet att  uppleva vattnet i alla års tider och arbeta med vattnets former.

Vi delar upp oss i små grupper och låta barnen att ta del i aktiviteter och planerat undervisning.

Vi kommer att samla fakta om vattnet med hjälp av litteratur och digitalt, experimentera, ställa hypotes, läsa sagor, sjunga, rim och ramsor, pratar om vattnets olika former och reflektera över frågorna som rör vattnet, skapa, dokumentera, reflektera och synliggöra barnens lärande.

Vi försäter att jobba med vattnets former och vattnets kretslop ,diskutera hur samlas vattnet i hav, fins det liv i havet?

 

 

 


Läroplanskopplingar

ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället.

förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,

förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp,

förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,

förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik,

förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback