Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Skapande

Skapad 2021-01-29 10:28 i Lönnbergsskolan Nordanstig
Grundskola F – 6
Eleverna får i vårat fritidshem arbeta med olika material, redskap och tekniker för att skapa och uttrycka sig. Under fliken Innehåll längre ner finns mer information om hur vi arbetar med detta.

Innehåll

Arbetssätt och arbetsformer

Under vårterminen kommer eleverna möta olika aktiviteter med skapande. Vi använder oss av olika tekniker, redskap och material. Eleverna ges bland annat möjlighet att måla, skapar med lera, göra egna filmer, använda digitala verktyg, göra egna smycken och vi har pyssel vid olika tillfällen. I perioder erbjuder vi även att skapa i träslöjden och syslöjden.

Vi har börjat att introducera lera där eleverna får skapa fritt och sedan måla sina konstverk. Under höstterminen fick barn i årskurs tre ha filmskapande där eleverna som ville fick prova greenscreen skriva manus och skapa filmer i Imovie. De visade sedan upp filmerna för tvåorna. Nu är det tvåornas tur att ha filmskapande. 

Syfte 

Att skapa ett intresse för skapande och andra olika estetiska uttrycksformer. Stärka samt stimulera elevernas kreativitet och fantasi. 

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama.
    Gr lgr11  -
  • Olika material, redskap och tekniker för att skapa och uttrycka sig.
    Gr lgr11  -
  • Digitala verktyg för framställning av olika estetiska uttryck.
    Gr lgr11  -
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: