Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Snö och is

Skapad 2021-02-01 11:51 i Myggenäs förskola Tjörn
Projekt med utgångspunkt från vinter och snö.
Förskola
Utforska snön utifrån olika perspektiv!

Innehåll

Syfte: Vi ser att barnen undersöker snöns egenskaper på olika sätt när vi är ute och leker. Vi vill ge dem utmaningen att tänka vidare och lära mer om snön och dess egenskaper samt ge barnen en ökad förståelse kring naturens kretslopp. Allt på ett lekfullt och medforskande sätt.

Genomförande:Vi kommer vara lyhörda för barnens tankar och val av lek med snön. Vi kommer planera för aktiviteter som knyter an till SNÖ. Men också försöka fånga de spontana funderingarna som barnen kommer med. Vi kommer att ta in snö för att tillsammans med barnen undersöka närmre vad snö är för något med hjälp av våra sinnen. En plan är även ta in snö/is i vårt skapande, måla i snön både ute och inne. Vi kommer också att dokumentera snö i olika faser, exempelvis tre faser: snö, snö som håller på att smälta och smält snö(vatten) och hänga upp dessa bilder på väggen för att skapa dialog kring denna process. 

 

Kopplingar till läroplanen

  • förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
    Lpfö 18
  • förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: