Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Redskapsgymnastik

Skapad 2021-02-02 13:46 i Tråsättraskolan Österåker
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa

Innehåll

Innehåll

Varför ska du lära dig redskapsgymnastik (syfte)?

 

Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva.

 

 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,

 

Tidsperiod 

 

Vecka 6 och framåt.

Vad ska du lära dig under det här momentet?

 

Du ska utveckla den komplexa rörelsen genom olika gymnastiska övningar.

 

Hur ska vi lägga upp undervisningen?

 

Årskurs 7, 8 och 9 kommer att arbeta i halvklass. Årskurs 9 arbetar med gymnastik i halvklass varannan vecka. Den halvan som inte har gymnastik kommer att arbeta med annan aktivitet.

 

Årskurs 8 kommer arbeta med gymnastik i halvklass varannan lektion jämn vecka (då eleverna är på skolan). Den halvan som inte har gymnastik kommer att arbeta med annan aktivitet.

 

Årskurs 7 kommer arbeta med gymnastik i halvklass varannan lektion udda vecka (då eleverna är på skolan). Den halvan som inte har gymnastik kommer att arbeta med annan aktivitet.

 

Hur ska vi lägga upp undervisningen?

 

Eleverna arbetar efter ett större antal givna övningar med variation. De får själva lägga upp en plan för hur de arbetar sig igenom övningarna. De ska börja med de enklare övningarna och se till att de klarar dem för att sedan successivt arbeta sig uppåt mot de mer svåra övningarna.

 

Vi idrottslärare kommer hela tiden finnas till hands för att hjälpa till.


Hur ska du uppvisa dina kunskaper?
 

Du kommer att arbeta med/genomföra olika gymnastiska övningar, på olika redskap, med ökande svårighetsgrad. Från enklare till mer komplexa övningar.

 

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  E 9
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  C 9
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  A 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: