👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Skapande

Skapad 2021-02-03 11:57 i Montessoriförskolan Vaxholm Fristående förskolor
Förskola
Här vill vi utmana barnen att måla med penslar, svampar och fingrar/ händer. Utforska, känna och se olika färger. Jobba med lera som man kan rulla, knåda och bygga med. Vi undersöker vatten och skapar med färgat vatten.

Innehåll

Bakgrund/ syfte:

Genom att skapa och upptäcka olika tekniker, material och intryck tillsammans med både pedagoger och sina kompisar ges barnen möjlighet att våga utmana sig själva, ifrågasätta och experimentera.

Nyfikenhet, inspiration och sedan stolthet av det utförda verket ger barnet både självkänsla, tillit till sin egen förmåga och en känsla av samarbete, trygghet och nyfikenhet till förskolans material.

Metod/ arbetssätt:

Denna vårtermin har vi en planerad skapande aktivitet varje vecka där vi kommer att utmana och inspirera barnen till nya tekniker, material och tillvägagångssätt. Pedagogen visar, startar upp och inspirerar och sedan är det fritt fram att följa eller gå sin egen väg i skapandet!

Vid varje tillfälle tillförs eller ändras något såsom nya färger, ny teknisk eller annat underlag.

Mål:

Målet är att barnet ska känna nyfikenhet, lust och inspiration att våga utforska färger, former och material.

* Förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt för att förstå sin omvärld.

* Förmåga att upptäcka och utforska teknisk i vardagen, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.

Lpfö 18