Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fysisk aktivitet

Skapad 2021-02-08 13:05 i 045031 Förskolan Galilei Stockholm Hässelby-Vällingby
Vårt arbete med fysisk aktivitet
Förskola
Rörelse och Hälsa

Innehåll

Många av våra barn på avdelningen rör sig mycket både på gården och när vi är i skogen. Vi försöker ge barnen fysiska utmaningar varje vecka. Det kan vara dans/rörelse/gymnastik, springa, hinderbanor och rörelselekar. Barnen ges även möjlighet att jobba med sig kropp genom yogaövningar, massage, kullerbyttor och balansträning. Dessa görs både ute och inne. 

Några barn behöver lite hjälp, med uppmuntran och ibland en kompis som visar eller ger förslag på en aktivitet. Vi går till skogen en förmiddag i veckan. Miljön där erbjuder att klättra uppför mindre och stora stenar. Att gå balans på stockar och att hoppa på stenar. Vi utmanar alla barn på olika sätt.

Vi går även till olika parker för att öva på att komma upp i gungan, göra fart själv, klättra och springa. I bland i mindre grupp och ibland alla. Vi går promenader för att öva oss att gå i grupp och att gå på vänster sidan av vägbanan.

Vi arrangerar olika springlopp för alla barn varje år.

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
    Lpfö 18
  • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: