Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematik vt-21

Skapad 2021-02-12 09:21 i Backebo Dibber Sverige AB
Förskola

Innehåll

Under våren 2021 kommer vi att arbeta med matematik på olika sätt. En dag i veckan har vi matematik på våra samlingar. Där kommer vi att fokusera på ett område under en längre tid, t.ex. geometriska former. Då genomför vi under några veckor övningar eller lekar som innefattar geometriska former. På våra samlingar fortsätter vi att ha delad grupp för att möjliggöra att alla kommer till tals och skapa ett lugnt klimat.

När vi går till skogen kommer vi att genomföra utomhusmatematik på olika sätt. Vi kommer bl.a. att ha med oss uppdragskort där barnen får dra olika uppdrag. Dessa kan fokusera på längder, mätning, antal etc. 

På gården kommer vi även att kunna genomföra olika lekar etc. med fokus på matematik. Inne på förskolan tar vi fram material som erbjuder övning i räkning, mönster, siffror etc. Vi kommer även kunna se några avsnitt av UR’s program Miniräknarna. 

Kopplingar till läroplanen

  • förståelse för rum, tid och form, och grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning och förändring, samt att resonera matematiskt om detta,
    Lpfö 18
  • förmåga att använda matematik för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar av egna och andras problemställningar,
    Lpfö 18
  • förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: