Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

English year 9: Midterm -reading

Skapad 2021-02-18 09:45 i S:t Lars gymnasium Linköping
Grundskola 9 Engelska
Old NP

Innehåll

Gammalt NP reading 

uppdelat i flera delar 

Maxpoäng 55

Uppgifter

  • bedömningsuppgift: reading

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Talad engelska och texter från olika medier.
    En  7-9
  • Muntliga och skriftliga instruktioner och beskrivningar.
    En  7-9

Matriser

En
Engelska Läs- och Hörförståelse åk 9

E
C
A
Kunskapskrav 1
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i talad engelska i måttligt tempo samt i lättillgängliga texter i olika genrer.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta väsentliga detaljer i talad engelska i måttligt tempo samt i lättillgängliga texter i olika genrer.
Eleven kan förstå såväl helhet som detaljer i talad engelska i måttligt tempo samt i lättillgängliga texter i olika genrer.
Kunskapskrav 2
Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att välgrundat redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att välgrundat och nyanserat redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Kunskapskrav 3
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan eleven välja och använda sig av någon strategi för lyssnande och läsning.
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan eleven i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för lyssnande och läsning.
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan eleven i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för lyssnande och läsning.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: