Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

SO-Miljö

Skapad 2021-02-18 17:23 i Närlundaskolan Ekerö
Grundskola 2 Samhällskunskap
Under vecka 10-11 kommer vi att arbeta om miljöfrågor utifrån elevens vardag, till exempel frågor om trafik, energi och matvaror, sopor, avfall och transporter.

Innehåll

Innehåll

Miljö

Miljöfrågor utifrån elevens vardag, till exempel frågor om trafik, energi och matvaror. 

 

 Vad händer med avloppsvattnet när det spolats ner i toan? Var tar soporna vägen när de slängts? Hur kommer elektriciteten in till där vi bor. Hur går det till att fylla butikerna med varor? Vem har koll på tunnelbanan med miljoner resenärer varje dag? Hur får man egentligen ihop allting i en stor stad?

Seriens huvudperson Malin beger sig till Stockholm för att ta reda på det. Hon följer avloppsledningen till reningsverket, hänger med sopbilen till värmeverket, följer kraftledningen till transformatorstationen och tar sig in i tunnelbanans hjärta, ledningscentralen. Malin tar sig till ställen som man sällan ser eller har tillträde till men som är avgörande för att en stad ska fungera.

 

Mål för arbetet 

Du ska lära dig olika begrepp, du ska kunna använda dessa begrepp i olika sammanhang, du ska kunna resonera och berätta hur det saker och ting fungerar samt hur vi människor använder dessa saker. Hur når når det till oss och vad har vi för nytta av det. 

 

 

Undervisning och arbetssätt 

Vi kommer at följa Malin i serien välkommen till staden. 

Seriens huvudperson Malin beger sig till Stockholm för att ta reda på det. Hon följer avloppsledningen till reningsverket, hänger med sopbilen till värmeverket, följer kraftledningen till transformatorstationen och tar sig in i tunnelbanans hjärta, ledningscentralen. Malin tar sig till ställen som man sällan ser eller har tillträde till men som är avgörande för att en stad ska fungera

 

 

Så här bedöms ditt arbete

Bedömningen kommer ske under lektionerna (formativt) en process som du visar i klassrummet i diskussionsforum och i grupparbetet.

 

  •  
  •  

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

  •  
  •  
  •  

.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: