👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Nätsmart

Skapad 2021-02-21 15:42 i Stenbergaskolan åk 4-9 Söderhamn
Grundskola 4 – 6 Bild
I mellanstadiet har många tillgång till en mobiltelefon en dator eller en platta med kamera. Det går snabbt och enkelt att skriva, fota och filma det som händer i livet och dela det med andra via internet. Då behöver vi få kunskap om hur man får bete sig och hur man får dela och sprida sina egna och andras bilder eller åsikter.

Innehåll

 

Under de kommande veckor kommer vi att jobba med etiketten på nätet och digitala verktyg: Power Point.

Först kommer vi att gå genom några begrepp som: integritet, blockera, dölja, moderera, anmäla, Integritetsinställningar, falsk identitet, missbruk, Catfisha, privat information, privat konto, rapportera, hackat konto, som kan hjälpa till att göra internet en tryggare plats för alla.

Vi att gå genom  ansvaret för tryggheten som krävs för att vara på nätet, då  kommer vi att diskutera om ansvarsfull användningen av digitala medier och om lagar och regler kring fotografering,  om var man får och inte får fotografera eller skriva om, vem äger våra bilder när vi publicerar de på sociala medier, m.m

Vi kommer att jobba med Power Point och 3D modeller i Teams.

 

Länken till uppgiften finns här: Assignments: Nätsmart | Förfallodatum den 15 april

 
 


Genomgången finns här:
NÄTSMART.pptx

 

Planeringen baseras på: https://digitalalektioner.se/lektionspaket/koll-pa-livet-pa-natet/

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material,
  Bl
 • Centralt innehåll
 • Återanvändning av bilder i eget bildskapande, till exempel i collage och bildmontage.
  Bl  4-6
 • Olika element som bygger upp och skapar rumslighet i bilder, till exempel linjer och färg och hur dessa kan användas i bildskapande arbete.
  Bl  4-6
 • Verktyg för teckning, måleri, trycktekniker, tredimensionellt arbete, fotografering, filmande och digital bildbehandling och hur dessa benämns.
  Bl  4-6