Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hallen

Skapad 2021-02-22 13:10 i 224581 Förskolan Hovet Stockholm Hägersten-Älvsjö
Förskola
I hallen skapar vi förutsättningar för barnen att utveckla sin kroppsuppfattning och grov- och finmotoriska förmåga, men även förmågan att vänta på sin tur och att hjälpa varandra.

Innehåll

 

Hallen

 

·       Innehåll (Vad?) 

 

I hallen skapar vi förutsättningar för barnen att utveckla sin kroppsuppfattning och grov- och finmotoriska förmåga men även förmågan att vänta på sin tur och att hjälpa varandra. 

 

·       Varför? (Syfte) 

 

I hallsituationen skapar vi förutsättningar för barnen att lära sig vänta på sin tur, utveckla självständighet, språk, kroppsuppfattning, motorik, matematiska begrepp men även förmågan att samarbeta och vara lyhörd för andras behov.

Vi vill att barnen ska känna en tilltro till sin egen förmåga och att känna jag kan själv.

·       Hur? (Metod) 

 

Vi slussar in barnen i små grupper, hänsyn tas till hallens storlek, barnens kunnande och självständighet. Vi strävar efter att det ska bli en lugn och god lärsituation för barnen. Barnen klär av sig efter egen förmåga och vi hjälper till när och där det behövs. Viktigt att låta barnen ta sig tid och öva. Erbjud inte hjälp för tidigt utan erbjud istället tid att öva för att öka självkänslan och känslan av att jag kan. Uppmuntra barnen att be ett annat barn om hjälp och hjälpa varandra.

 

Tänk på att inte ha för många barn i hallen samtidigt. När barnen klätt av sig uppmanas de att prova gå på toaletten/får blöjor bytta och sedan tvättar de händerna.

 

 Vem? 

 

Samtliga barn på Spiran

Kopplingar till läroplanen

  • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
    Lpfö 18
  • får nya utmaningar som stimulerar lusten att erövra nya erfarenheter och kunskaper,
    Lpfö 18
  • utmanas och stimuleras i sin motoriska, sociala, emotionella och kognitiva utveckling,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: