Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Utomhus glädje

Skapad 2021-02-24 08:08 i Förskolan Storsjö Umeå
Lyfta utomhus aktiviteter genom mål, syfte och pedagogisk planering.
Förskola
Vi vill lyfta barnens pedagogiska aktivitet utomhus såväl på utflykt som lek i parken på förskolan.

Innehåll

Mål: Skapa mer utforskande, skapande, och grupplekar på utflykter och i parken/gården.

Syfte: Vi vill lyfta vår pedagogik utomhus tillsammans med barnen genom att ta till vara på deras lek, energi och glädje men även erbjuda mer pedagogiska aktiviteter. Samt ta till vara på barnens lek och lyfta deras motoriska färdigheter.

Hur: Vi kommer att ta med oss mer material och redskap för att locka barnens intresse. Ge barnen större möjligheter till lek och lärande genom gemensamma grupplekar och pedagogiska aktiviteter. Exempel: gatukritor, rockringar, fotbollar, basketbollar, saxar, pennor, papper, koner, såpbubblor, utomhusaktivitets kort, musik osv.

Utomhus aktiviteter kommer att lära och beröra många olika ämnen för barnen så som matematik, naturkunskap, teknik, biologi, skapande, fantasi, lekglädje, social kompetens, kommunikation, språk, bokstäver, siffror och lite till.

På utflykter kommer barnen att ha naturuppdrag vilket ger dem engagemang och kompetens att i leken få delta och konkret få bevis på hur årstiderna ändrar på sig och att t.ex. en myrstack är full med liv på vår och sommar men är helt tyst på vintern och hösten. Detta och mycket mer skall vi lyfta med Utomhus glädje.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: