Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bild åk 8 Normbrytande bilder

Skapad 2021-02-24 14:35 i Spånga grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 – 9
Gör en normbrytande bild och lär dig att fatta bilder genom att genomföra en bildanalys. Välj på att göra ett bokomslag, reklambild eller en spelkaraktär i valfritt material.

Innehåll

 

Att beskriva och göra en valfri normbrytande bild åk8

 

 

 

Syfte:  Träning i att beskriva och analysera en normbrytande bild utifrån dina egna tankar och sedan sätta den i ett sammanhang. Göra en egen normbrytande bild på valfritt sätt.

Välj på att göra en reklambild, bokomslag eller en spelkaraktär i valfritt material.


 

Arbetssätt: Först ska du  hitta en bild som är normbrytande och som du kan skriva och berätta om med hjälp av instruktioner. De finns i powerpointen. Svara på frågorna och lämna in din bildanalys i planeringen och bedömningen tillsammans med ett foto av bilden du valt att göra. Beskriv hur du har planerat och genomfört bilden från idé till färdigt resultat, din  process! Vad fick dig att välja just det? 

 

 

 

 

 

      Bedömning:

     För att uppnå betyg E ska du ha genomfört en bildanalys om en normbrytande bild och lämnat in ett foto på ditt arbete i planeringen och bedömningen. Du ska ha lärt dig mer om normativa språket och gjort en egen bild på valfritt sätt på ett i huvudsak fungerande sätt. Din egen beskrivning och tolkning av bilden kan vara enkel.

 

       För att uppnå betyg C ska du ha genomfört en bildanalys om en normbrytande bild och lämnat in ett foto på ditt arbete i planeringen och bedömningen, lärt dig mer om normativa språket och gjort en egen bild   på valfritt  fungerande sätt. Du ska även  ha gjort en egen beskrivning och tolkning av bilden på ett utvecklat sätt och  svarat på frågorna som hör till. 

 

      För att uppnå betyg A. ska du ha genomfört en bildanalys om en normbrytande bild  och lämnat in ett foto på ditt arbete i planeringen och bedömningen, lärt dig mer om normativa språket, gjort en egen bild på valfritt väl fungerande  sätt. du ska även  ha gjort en egen beskrivning och tolkning av bilden på ett väl utvecklad sätt och  svarat på frågorna som hör till. 

 

 

 

Uppgifter

  • Bildanalys till normbrytande bilder

  • Bildanalys till normbrytande bilder

  • Bildanalys till normbrytande bilder

  • Bildanalys till normbrytande bilder

  • Bild åk 8 Normbrytande bild

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: