Skolbanken Logo
Skolbanken

v.9

Mörarps förskola, Helsingborg · Senast uppdaterad: 1 mars 2021

I Innehåll nedan beskriver ni: Mål och syfte med er undervisning under kommande vecka. Koppla vilka läroplansmål ni planerar att sträva efter denna vecka (2-4 st kan vara rimligt, de ska vara synliga i lärloggen).

Mål: Vi startar veckan med våra mindre grupper och går vidare med barnens teorier om vad som har hänt med vattnet i burkarna. Vi kommer skapa ett träd tillsammans uppe på avdelningen som vi utvecklar under terminens gång. Vi väver in natur, blommor, fåglar, årstider i projektet. Vi gör ett nytt besök i vår naturruta och beroende på väder får de som vill skapa träd ute eller inne med pastellkritor och vattenfärg.

 

 

Syfte: Barnen är nyfikna, har många funderingar och teorier när vi samtalar om vatten i olika former. Intresset lever vidare och vi fortsätter följa upp barnens teorier. Det finns ett stort intresse för skapande i barngruppen. Vi startar ett gemensamt projekt för samarbetsövningar och gemenskap. 

 

 

Kommande vecka reflekterar ni och analyserar för att kunna planera framåt. Veckan efter när ni med bild och text beskrivit barnen och barngruppens lärande går ni tillbaka till planeringen och använder följande frågor i:

Reflektion:

  • vad gick bra,
  • mindre bra,
  • vad fångade barnen,
  • vad behöver vi förändra.
  • är det något i vår pedagogroll vi behöver ändra på?

Analys:

  • varför blev det som det blev när vi gjorde som vi gjorde,
  • hur går vi vidare.

Både reflektion och analys ska vara tydligt kopplade till veckans mål och syfte.


Läroplanskopplingar

nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,

förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld,

förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,

förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback