Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

1 - 2

Projekt vatten

Långelids förskola, Oskarshamn · Senast uppdaterad: 22 mars 2021

Projekt vatten. Vi kommer att utforska vatten på olika sätt. Vi kommer använda oss av teknik, skapande, musik bland annat. Barnen kommer att få undersöka och upptäcka vatten.

Varför ska vi arbeta med det här projektet?

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen (LPFÖ 18).

Vi har sett barnens intresse av vatten ute, när det tillexempel har regnat. Barnen öser vattnet, vill smaka, känna och plaska. Där igenom vill vi öka barnens kunskaper om vatten.

Vad är det barnen kommer att lära sig i projektet?

Vi vill skapa möjlighet för barnen att utveckla en nyfikenhet för vatten och ge barnen en ökad kunskap för vatten i dess olika former. Vi vill ge barnen en ökad kunskap om vattnets betydelse för oss och djuren.

 

Hur ska barnen lära sig?

Vi tittar på havet genom projektorn och studerar hur fiskarna rör sig, vad dom äter, hur dom ser ut. Vi kommer att skapa ett levande akvarium och även ett målat akvarium. Vi kommer att gå ut i skogen och se om vi hittar vatten och vem är det som använder vattnet i skogen? Ute i skogen kommer vi att ta med oss ipaden och vårt förstoringsägg och titta närmare på vatten.

 

Vi kommer att använda oss av olika material när vi skapar så som tillexempel fil, karamellfärg, flaskfärg med mera. Vi kommer att använda oss av olika uttryckssätt så som rörelse, skapande, musik, dans och sång.

 

Vi kommer under projektet att vara lyhörda för barnens intresse och nyfikenhet och se vart den leder oss.

 

Var ska barnen vara när de arbetar med projektet?

Vi kommer att använda oss av olika platser i projektet så som ateljén, samlingsrummet, matrummet, ute i skogen och utanför vår entré.

 

Dokumentation

Vi kommer att dokumentera med hjälp av ipaden , penna och papper till vårt SKA arbete och till Unikum. Den pedagogen som inte håller i aktiviteten eller samlingen kommer att dokumentera under aktivitetens gång vad som händer och sägs.

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback