Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bojens grovplanering- V.11 (2021)

Skapad 2021-03-10 13:45 i Sjögården förskola Flen
Förskola
Syftet: Att utveckla ett nyanserat talspråk och ordförråd och intresse för digitala samt sin förmåga att använda sig av.

Innehåll

Datum: 15/03- 19/03

Ansvarig: Bojens arbetslaget

Material: Böcker, leksaker, ipad, vantar och strumpor urklippta från papper, papper med QR kod. 

Nulägesbeskrivning: Nu är det vintern, vilket innebära snö, is och vatten. Vi ska arbeta med tema " Snö och vinter " genom att observera, undersöka och upptäcka vad som händer under vintern årstiden genom bland annat lek utomhus, experiment, bilder och skapande aktiviteter. 

 

Måndag:  Utflyt. Vi ska promenera till nära området.

Tisdag: Läsargrupp . Vi fortsätter jobba med boken " Var är Babbas saker ". Barnen får även lyssna andra böcker på olika språk med hjälp av Pollyglutt. 

Onsdag: Gruppaktivitet: Vi ska träna barnen två ord " framför och bakom". Barnen ska även sortera vantar och strumpor utifrån Babblarnas färger. 

Torsdag: Skapande: Vi tränar barnen att använda Ipad för att skana QR kod genom att välja olika färger som i sin tur är kopplat till olika barnsånger.

Fredag: Barnens val av aktiviteter.

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften,
    Lpfö 18
  • intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,
    Lpfö 18
  • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: