Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Företagsekonomi 2 - budgetering

Skapad 2021-03-11 13:39 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola Företagsekonomi
Budgetering är verktyget för att planera och följa upp företagets ekonomi.

Innehåll

Resultat- och likviditetsbudget

Begrepp, metoder, modeller för att se samband. Vi övar på att ställa upp resultat- och likviditetsbudget och att analysera avvikelser mellan budget och utfall. Även samband mellan resultat och likviditet diskuteras och analyseras.

Lärobok: e3000 (kapitel 8)

Examination: skriftligt prov v 13

För mer detaljerad lektionsplanering, se OneNote

Uppgifter

 • Prov budgetering/kalkylering

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Metoder, teorier och modeller som används i företagens interna styrning och planering i form av budgetering och kalkylering.
  För  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven redogör utförligt och nyanserat för innebörden av företagsekonomiska begrepp. Vidare väljer och använder eleven med säkerhet företagsekonomiska metoder. Med hjälp av komplexa teorier och modeller förklarar eleven företagsekonomiska företeelser och sammanhang. Eleven värderar med nyanserade omdömen teoriernas och modellernas användbarhet.
  För  A
 • Eleven redogör utförligt för innebörden av företagsekonomiska begrepp. Vidare använder eleven med viss säkerhet företagsekonomiska metoder. Med hjälp av teorier och modeller förklarar eleven företagsekonomiska företeelser och sammanhang. Eleven värderar med enkla omdömen teoriernas och modellernas användbarhet.
  För  C
 • Eleven redogör översiktligt för innebörden av företagsekonomiska begrepp. Vidare använder eleven med viss säkerhet enkla företagsekonomiska metoder. Med hjälp av enkla teorier och modeller förklarar eleven företagsekonomiska företeelser och sammanhang.
  För  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: