Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Redskap och kroppskontroll

Skapad 2021-03-14 20:12 i Länna skola Norrtälje
Med REDSKAP som hjälp och med god kroppskontroll kan du göra många häftiga saker. Det kommer du att få prova på under det här momentet.
Grundskola 1 – 3 Idrott och hälsa
Med REDSKAP som hjälp och med god kroppskontroll kan du göra vad du vill!

Innehåll

Redskap och kroppskontroll - syfte

I det här momentet kommer du att få prova på att utföra olika övningar med kroppen som kräver både styrka, smidighet och mod. Vi kommer att arbeta med olika redskap där man får träna på olika förmågor och utmana sin kroppskontroll.

 

Redskap och kroppskontroll - Centralt innehåll

Redskap och kroppskontroll - hur ska vi arbeta

Vi kommer att träna på olika grovmotoriska rörelser som att klättra, hänga, hoppa, med mera. Vi kommer i detta att använda oss av olika redskap och aktiviteter och lekar.

Redskap och kroppskontroll - bedömning

Bedömning sker utifrån praktiskt genomförande under lektionerna.

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
    Idh
  • Centralt innehåll
  • Grovmotoriska grundformer, till exempel springa, hoppa och klättra. Deras sammansatta former i redskapsövningar, lekar, danser och rörelser till musik, såväl inomhus som utomhus.
    Idh  1-3

Matriser

Idh
Rörelseförmåga

Har arbetat med
1 behöver utveckla
2 godtagbar
3 mer än godtagbar
4 mer än godtagbar
Deltagande och Rörelse
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer utan att variera och anpassa sina rörelser till viss del till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: