Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Första världskriget med historiska källor

Skapad 2021-03-19 07:47 i Arenaskolan Linköping
Grundskola 9 Historia
I det här arbetsområdet kommer du att lära dig om hur det var under första världskriget. Du kommer också att få arbeta med historiska källor.

Innehåll

Innehåll

I det här arbetsområdet kommer du att lära dig om hur det var under första världskriget. Du kommer också att få arbeta med historiska källor.

 

Arbetssätt

Du kommer att vara med och vara aktiv på genomgångar, arbeta enskilt samt i grupp både muntligt och skriftligt.

 

Tid

3 v (4 lektioner/vecka) eller 6 v ( 2 lektioner/vecka)

 

Bedömning

Ett arbete med historiska källor som du kommer arbeta med under lektionstid

 

Utvärdering

Skriftlig återkoppling på provet via Unikum. Eleven gör en utvärdering på arbetsområdet

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven kan använda historiskt källmaterial för att dra enkla och till viss del under­byggda slutsatser om människors levnadsvillkor, och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang om källornas trovärdighet och relevans.
  Hi  E 9
 • I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter såväl som vid användning av källor och i resonemang om hur historia används kan eleven använda historiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
  Hi  E 9
 • Eleven kan använda historiskt källmaterial för att dra utvecklade och relativt väl underbyggda slutsatser om människors levnadsvillkor, och för då utvecklade och rela­tivt väl underbyggda resonemang om källornas trovärdighet och relevans.
  Hi  C 9
 • I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter såväl som vid användning av källor och i resonemang om hur historia används kan eleven använda historiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
  Hi  C 9
 • Eleven kan använda historiskt källmaterial för att dra välutvecklade och väl under­ byggda slutsatser om människors levnadsvillkor, och för då välutvecklade och väl underbyggda resonemang om källornas trovärdighet och relevans.
  Hi  A 9
 • I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter såväl som vid användning av källor och i resonemang om hur historia används kan eleven använda historiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
  Hi  A 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: