Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bamsegympa

Skapad 2021-03-19 09:32 i Dibber Fänsåker Dibber Sverige AB
Förskola
Vi jobbar med materialet Bamsegympa för att barnen ska hitta rörelseglädje.

Innehåll

Syftet med vår bamsegympa att barnen ska ges förutsättningar att utveckla sin självständighet och tillit till sin egen förmåga. Även ge barnen förutsättningar att utvecklas sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt ge förståelse till för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande. Genom vårt och barnens intresse för dans och musik främjar vi rörelse och kroppskontroll.

Undervisningen genomförs med hjälp av materialet Bamsegympa. Alla som vill får delta på sina villkor och efter sin egen förmåga. 
Metod: Vi har med högtalare som vi kopplar med vår lärplatta och anpassar oss utefter om vi är inomhus eller utomhus. Sedan följer vi instruktionerna i bamsegympa-programmet. Vi lär tillsammans, vi imiterar och uppmuntrar till rörelseglädje som vi hoppas kommer smitta av sig.

Målet med detta är att väcka intresse för rörelse hos så många barn som möjligt. Målet är även att alla ska vilja vara med utifrån sina egna förutsättningar. Det viktigaste är att barnen ska känna rörelseglädje. 

Kopplingar till läroplanen

 • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
  Lpfö 18
 • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
  Lpfö 18
 • får förutsättningar för att utvecklas, leka och lära och samtidigt stimuleras att använda hela sin förmåga,
  Lpfö 18
 • får nya utmaningar som stimulerar lusten att erövra nya erfarenheter och kunskaper,
  Lpfö 18
 • utmanas och stimuleras i sin motoriska, sociala, emotionella och kognitiva utveckling,
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: