Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

VT21 Idrott&Hälsa - Bollsport

Skapad 2021-03-21 13:29 i Holstagårdsskolan Helsingborg
Enkel och lekfull aerobic.
Grundskola 8 – 9 Idrott och hälsa
Vi ska träna och utöva olika bollsporter som basket, handboll, innebandy och fotboll och kanske någon mer sport beroende på tiden. Du kommer få öva upp din passning och mottagning med boll i olika övningar/lekar men du ska även träna upp din spelförståelse.

Innehåll

Inledning och syfte

Bollsporterna basket, handboll, innebandy och fotboll kommer vi att träna upp din färdighet med bollen i olika passningsövningar/lekar och smålagsspel. Du ska bli bättre på att hantera bollen i oliak tempon och sammanhang. Tillsammans kommer vi köra olika spelövningar, lekar och spel med regler. Du kommer få möjlighet att öva upp din spelförståelse.


Syfte är inom Idrott och Hälsa att erbjuda undervisning som ger förutsättningar att utveckla förmågorna:

-  röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang
- planera, praktiskt genomföra och och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil.

Arbetssätt

Under  ett par veckor 11-16 ska vi utöva olika bollsporter.

Inom  de olika bollsporterna kommer vi öva olika passningsövningar i spel och i lek. Vi kommer att spela på storplan och träna och öva upp spelförståelsen och rörelsen på plan.

 

Bedömning

Du blir bedömt utifrån följande:

- hur du deltar, tränar och övar under idrottslektionerna inom bollsport.

-  hur du hanterar boll och hand i passningar, mottagningar i övningar och spel.

- hur du visar och anpassar din komplexa rörelse till spelet med styrka, uthållighte/ork och balans efter övningaran/spelets upplägg.    

- hur du visar din spelförståelse och kan anpassa ditt tempo i spelet med och utan boll.

 

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
    Idh  7-9

Matriser

Idh
VT 21 Idrott&Hälsa - Bollsport

F
E
C
A
Bollsport - rörelse
Hur du visar dina färdigheter i de olika bollsporterna. Hur du passar, tar emot passningar i övningar och spel. Hur du visar din spelförståelse i spelet.
Du kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar dina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Du kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar dina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Du kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar dina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: