👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelska häfte

Skapad 2021-03-24 08:42 i Tågaborgsskolan Helsingborg
Vi kommer fram till sommarlovet parallellt med glosorna jobba med läsförståelse och grammatik i ett häfte. Häftet kommer att rättas av mig och själva av eleverna. Det kommer varannan vecka samlas in av mig för en bedömning/avstämning.
Grundskola 4 – 6 Engelska
Vi kommer fram till sommarlovet parallellt med glosorna jobba med läsförståelse och grammatik i ett häfte, några av er kommer jobba med samma sorts uppgifter fast i en bok. Glosorna startar vi upp efter påsklovet och det första häftet har eleverna redan börjat arbete med. Häftet kommer att rättas av mig och av eleverna. Det kommer varannan vecka samlas in av mig för en bedömning/avstämning.

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Muntliga och skriftliga instruktioner och beskrivningar.
  En  4-6
 • Språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådd när språket inte räcker till, till exempel omformuleringar.
  En  4-6
 • Språkliga företeelser för att förtydliga och berika kommunikationen som uttal och intonation, stavning och interpunktion, artighetsfraser och andra fasta språkliga uttryck samt grammatiska strukturer.
  En  4-6

Matriser

En
Engelska häfte

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Aspekt 1
Välja & använda strategi som hjälper dig framåt
 • En  E 6
 • En  C 6
 • En  A 6
För att underlätta din förståelse av innehållet kan du med hjälp och stöttning välja och använda dig av någon strategi för lyssnande och läsning.
För att underlätta din förståelse av innehållet kan du välja och använda dig av någon strategi för lyssnande och läsning.
För att underlätta din förståelse av innehållet och texterna kan du i viss utsträckning välja och använda dig av strategier för lyssnande och läsning.
För att underlätta din förståelse av innehållet i texterna kan du i på ett mycket bra sätt välja och använda dig av strategier för lyssnande och läsning.
Ny aspekt
Uttrycka sig skriftligt
 • En  E 6
 • En  C 6
 • En  A 6
I skriftlig interaktion kan du med hjälp och stöttning uttrycka dig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar.
I skriftlig interaktion kan du uttrycka dig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar.
I skriftlig interaktion kan du uttrycka dig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar.
I skriftlig interaktion kan du uttrycka dig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.