Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Svenska: läsförståelseprov v.13

Skapad 2021-03-28 20:02 i Ekens skola Stockholm Grundskolor
Grundskola F
I ämnena svenska finns prov framtagna för att användas under vårterminen 2021 då de nationella proven som skulle ha använts utgår. Proven syftar till att stödja läraren att göra en likvärdig och rättvis bedömning och betygssättning. Onsdag 31 mars kommer ni att göra provet kl. 08.30-10.30.

Innehåll

Text hämtad från Skolverkets hemsida: 

I ämnena svenska finns prov framtagna för att användas under vårterminen 2021 då de nationella proven som skulle ha använts utgår. Proven syftar till att stödja läraren att göra en likvärdig och rättvis bedömning och betygssättning. Proven är frivilliga att använda under perioden 1 januari- 30 juni 2021.

 

Här på Ekens skola har vi valt ut delar av läsförståelseprovet så att det ska gå att genomföra på kortare tid. Onsdag 31 mars kommer ni att göra provet kl. 08.30-10.30.

 

Provet går till så här:

  1. Genomgång och möjlighet att ställa frågor.
  2. Texthäfte delas ut. Läs/lyssna på alla texterna.(45 minuter)
  3. Kort rast/bensträckare. (10 minuter)
  4. Provet med frågorna startas i Digiexam. Koden läggs ut i Teams 9B Svenska. Du får titta så mycket du vill i texthäftet när du svarar på frågorna. (45-60 mi

Ta med en bok att läsa i om du blir klar tidigare. Alla måste sitta kvar till kl 10.00, sen är det okej att gå om du är klar och har lämnat in. 

 

Det går ju inte direkt att plugga till såna här prov, utan de testar förmågor som du har tränat under hela högstadiet.

Om du vill kan du repetera de olika texttyperna: klicka på länken för att komma till en sida där många av dem finns med. 

https://padlet.com/annikasjodahl/texttyper

Matriser

Svenska: prov läsförståelse 31/3

F
E
D
C
B
A
Läsförståelse
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: