👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kristendomen

Skapad 2021-04-12 15:43 i Gluntens montessoriskola Grundskolor
Religion är tro, livsvillkor, frihet, begränsning, regler, tröst, meningsfyllande och främst något personligt. Vi tar oss an detta och försöker bryta ner det till förståelse och reflektion. Vad kan det betyda att vara troende? Det ska vi försöka ge något svar på.
Grundskola 7 – 9 Religionskunskap
Vi studerar kristendomen som är den religion i världen som har flest följare.

Innehåll

Beskrivning av arbetsområdet:

Syfte

- Få kunskap om kristendomen ur olika perspektiv. 

 

Arbetsformer

- Genomgång

- Textläsning

- Arbete med frågor 

- Filmer

 

Bedömning

Examinerande uppgift:

- Prov

 

Arbetstid och deadline

Vi arbetar med området vecka 14-16.  

Matriser

Re
Översikt och bedömning

Syfte
Centralt innehåll
Förmåga
Nivå E
Nivå C
Nivå A
Analysera kristendomen, andra religioner och livsåskådningar samt olika tolkningar och bruk inom dessa.
Centrala tankegångar och urkunder inom kristendomen samt utmärkande drag för kristendomens tre stora inriktningar: protestantism, katolicism och ortodoxi.
Begreppsanvändning och förståelse
Du har grundläggande kunskaper om kristendomen och de andra världsreligio­nerna och visar det genom att beskriva centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Du har goda kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att förklara och visa på samband mellan centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Du har mycket goda kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att förklara och visa på samband och generella mönster kring centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.