👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

IRL - filmanalys

Skapad 2021-05-23 14:12 i Almunge skola Uppsala
Grundskola 8 Svenska
Vi ser ungdomsfilm som sedan ska analyseras utifrån ett antal frågor som rör filmens innehåll och dess budskap.

Innehåll

Vi ser filmen vid tre olika tillfällen. Efter varje gång ska ni skriva ner mellan 8-10 meningar kring vad som skett under filmens gång för att på så sätt komma ihåg vad som händer i filmen.

När vi sett klart på filmen kommer du att bli tilldelad en partner som du sedan ska svara på frågor om filmen tillsammans med.

När ni har tittat färdigt på filmen sammanträder du och din partner. Ni diskuterar vad ni har kommit fram till och svarar på de frågor ni blir tilldelade.

Matriser

Sv
IRL - filmanalys

E
C
A
Tolka och resonera kring innehåll
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk.
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna i olika verk.
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk.