👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här
Utbildningen ska vara likvärdig oavsett vilken förskola ditt barn går på. Genom att planera, följa upp, analysera, dokumentera och utveckla utbildningen kan förskolan skapa och dela kunskap om vad som leder till framgångsrika arbetssätt.
Utbildningen på förskolorna i Årsta 2 utgår ifrån läroplanen för förskolan, Lpfö18.
Förskolor i Årsta 2 ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Förskollärare och barnskötare ska erbjuda barnen en rolig, trygg och lärorik miljö utifrån barnens olika förutsättningar och behov. Undervisning och omsorg ska bilda en helhet där varje barn får möjlighet att vara sitt bästa jag, varje dag. Förskolan ska medvetet främja leken för att utveckla och utmana det lustfyllda lärandet.
Alla medarbetare ska ha god samverkan med vårdnadshavare så att de kan känna sig trygga att lämna sina barn när de studerar, arbetar, är arbetssökande eller föräldralediga med ett yngre barn.
I höst startar alla förskolor i Årsta 2 ett arbete med att utforska bokens möjligheter och magi! Mejla eller ta med en bok, titel eller beskrivning av en berättelse eller text som fångade ditt barns intresse i sommar till förskolan i uppstart av nya terminen hösten 2021. Det kan vara en fysisk bok, en digital bok, en bild eller en titel på en bok på svenska eller på barnets modersmål.
Förskolan ger alla barn och familjer tillgång till digitala böcker genom Polyglutt Home Access! Polyglutt är en app där du och ditt barn kan läsa, lyssna och bläddra i mer än 2000 böcker på olika språk.
Länk till webbplats med instruktioner:
www.inlasningstjanst.se/akademi/polyglutt-home-access/
Välj instruktioner för ”Delat konto”
Inloggningsuppgifter för vårdnadshavare och familjer:
Användarnamn: HemmaEAV
Lösenord: 987654321
Instruktioner på flera språk finns tillgängligt i verksamhetsdokument på Skolplattformen
Lärlogg för barngruppen
I lärloggar kommer du som är vårdnadshavare med barn i förskolan kunna ta del av barngruppens undervisning och aktiviteter. När dessa publiceras får du en notis i skolplattformen.
Individuell lärlogg
Inför uppföljnings- och utvecklingssamtal planerar och dokumenterar förskolan undervisningstillfällen och aktiviteter där ditt barn medverkar att ha som underlag vid samtalet.