Skolbanken Logo
Skolbanken

Kurser:

GRNSVAD

SVA FLEX DELKURS 4 2311 & 2401 (v.4 - v.13)

Vuxenutbildningen, Borås Vuxenutbildning · Senast uppdaterad: 19 februari 2024

Här är planeringen för de närmaste 10 veckorna. Här kan du se vad som händer och vad du ska göra. Du hittar uppgifterna du ska göra här nedanför:

Flexen

Bokningslista <-- Klicka här för att boka vilken dag du kommer till skolan denna veckan!

Kursplanering för Flexen, <--Klicka här för att se kursplaneringen!

I kursplaneringen hittar du en planering för de närmaste 10 veckorna i kursen. I planeringen kan du läsa vad som händer varje vecka i flexen och om flexen är stängd någon dag. Det kan ske förändringar i planeringen, så det är viktigt att titta i den varje vecka.

 

* Flexens öppettider:

Måndag 9.00-12.00

Tisdag 13.00 - 16.00

Onsdag 9.00 - 12.00

Torsdag 9.00 -12.00

* Lärare

Lärarna i flexen heter Sara Alizadeh och Jessica Bergdahl Kalander. Om du behöver hjälp, har frågor eller vill meddela frånvaro kontaktar du lärarna här på Unikum genom att skriva till dem i din lärlogg.

* Kursbeskrivning

Kursen är 20 veckor lång och du studerar på halvtid, det betyder att du ska lägga ungefär 20 timmar i veckan på dina studier. Du ska delta i undervisning med lärare minst tre timmar i veckan. Flexen är i sal 403 på fjärde våning på Fabriksgatan 12. Du kan delta i flexen på plats i skolan eller digitalt på Google meet hemifrån.

* Uppgifter

Du hittar uppgifterna för de närmaste 10 veckorna här i din planering. Du ska göra uppgifterna för träna och lära dig. Det är viktigt att du gör uppgifterna själv utan hjälpmedel. Lärarna vill se vad du kan och vad du behöver utveckla och förbättra. Lärarna kommer ge dig feedback på alla uppgifter. Titta på filmen. Filmen visar hur du lämnar in en uppgift:

 

 

* Prov

Kursen har inget slutprov. Du ska göra flera prov för att visa att du når godkänd nivå på kursens alla delar. Du kan se när proven är i Kursplaneringen. I uppgifterna som heter exempelvis, V. 31 PROV hittar du information om proven och en bokningslista där du ska boka tid för provet.

* Provresultat

Du hittar dina provresultat (betyg och kommentar) i matriserna här på Unikum. Gå till planering och klicka på matriser så ser du matriserna för alla prov i kursen.

* Betyg

Efter 20 veckor får du ett betyg i kursen. Alla uppgifter, men framförallt proven är underlag för ditt betyg. I kurserna på grundläggande nivå finns två betyg, godkänd och inte godkänd. Sista veckan i kursen kommer du kunna se ditt betyg här på Unikum under Kunskaper.

* Skolverkets kursplan

All undervisning i Sverige följer skolverkets kursplaner. Det är skolverket som bestämmer vad elever ska lära sig i en kurs och vilka kunskaper eleverna ska nå i slutet på kursen. Den här kursen är utformad efter Skolverkets kursplan för svenska som andraspråk på grundläggande nivå, delkurs 4.


Läroplanskopplingar

Eleven samtalar om och diskuterar varierande ämnen på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt. Eleven använder då en i huvudsak fungerande kombination av vardagsrelaterat och ämnesrelaterat språk. Eleven ställer frågor och framför åsikter med till viss del underbyggda argument. Dessutom förbereder och genomför eleven muntliga framställningar med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.

Eleven skriver olika slags texter med viss språklig variation samt i huvudsak fungerande struktur, innehåll och anpassning till texttyp, syfte, mot­tag­are och sammanhang. Eleven följer språkliga normer och strukturer på ett i huvudsak fungerande sätt.

Eleven läser sakprosa och skönlitteratur med flyt och visar grundläggande läsförståelse. Dessutom gör eleven enkla sammanfattningar av olika texters innehåll. Eleven för enkla resonemang om innehåll och om tydligt framträdande budskap i olika texter.

Eleven söker och väljer information från ett avgränsat urval av källor och presenterar informationen på ett i huvudsak fungerande sätt. Eleven använder då egna formuleringar, ett enkelt och fungerande kunskapsrelaterat språk med i huvudsak fungerande struktur, citat och källhänvisningar. Eleven för enkla resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
v. 4 Studieplanering
v. 4 Reflektion
V. 4 Läslogg 1
V. 4 Lässtrategier
V. 5 Referat
V. 6 Läs argumenterande text
V. 6-7 Skriv argumenterande text
V. 7 Källkritik
V. 8 Läslogg 2
V. 8 Digitalt verktyg
V. 9 PROV: Muntlig bokpresentation
V. 10 PROV: Källkritik
V. 11 PROV: Argumenterande text
V. 12 Komplettering
V. 13 Diskussion

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback