👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kost och hälsa

Skapad 2021-09-23 21:22 i Tångaskolan Falkenberg
Arbete med kost och hälsa.
Grundskola 4 Biologi
Arbetet handlar om hur man bör äta, röra sig och sova och hålla hygienen för att du och din kropp ska må bra.

Innehåll

Stöd för att skriva planering(för pedagoger)som tas bort innan publicering. För att planeringen ska följa plan för förbättrad undervisningskvalitet tänk på följande förhållningssätt: inkluderande undervisning, formativ undervisning och kollaborativt lärande.

Lathund för att skapa och tilldela en planering

 

 

Syfte - förmågor och kunskaper som ska utvecklas

Eleven ska efter avslutad kurs ha fått insikt om hur kost, rörelse, sömn och hygien påverkar kroppen och vad man kan göra för att man ska må bra. 

Bedömning - vad och hur

Eleverna kommer få svara på ett brev där de ska hjälpa en ohälsosam person. Bedömningen bygger på elevernas förmåga att använda begrepp och resonemang kring kost och hälsa. 

Undervisning och arbetsformer

Undervisningen utgår från boken Puls åk 4. Samt kollaborativa övningar och diskussioner. Vi kommer även jobba med begreppskort och titta på film.

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • använda kunskaper i biologi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet,
    Bi
  • Centralt innehåll
  • Hur den psykiska och fysiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Några vanliga sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas.
    Bi  4-6