👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Undervisning: Babba

Skapad 2022-01-24 12:50 i Hässlegårdens förskola Borås Förskola
Förskola
Babba är den pratglada som berättar sagor för den som vill lyssna. Gillar böcker, är pratsam, modig och gillar att ta täten. Babba symboliserar språkkunnighet.

Innehåll

PRATA OCH BERÄTTA

Babba älskar ord, ordlekar, ramsor, berättelser och sagor. Att vi tidigt leker med hur ord låter, att vi rimmar och lyssnar tillsammans, det stöttar språkutvecklingen. Att vi också repeterar samma lekar, ramsor och berättelser på samma sätt många gånger befäster inlärningen och ger alla barn i gruppen bättre förutsättningar för att kunna delta. 


Vi kommer att läsa boken: Var är Babbas saker? på olika sätt, fysisk bok, polyglutt samt med konkret material. Barnen kommer även få skapa Babba på olika sätt.

Kopplingar till läroplanen

 • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
  Lpfö 18
 • förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld,
  Lpfö 18
 • ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften,
  Lpfö 18
 • intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,
  Lpfö 18