👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

VT22 Festen

Skapad 2022-02-10 07:53 i Rönnowskolan Kristianstad
Grundskola 7 Svenska
Du har precis flyttat hemifrån till din första lägenhet. Du bestämmer dig för att fixa en inflyttningsfest. Hur ska det gå?

Innehåll

Uppgiften "Festen" handlar om att du kommer att skriva flera olika sorters texter med anledning av festen och det är viktigt att du anpassar språk och struktur så att läsaren förstår ditt budskap. Det finns tydliga instruktioner till varje skrivuppgift i classroom. 

När vi jobbat igenom alla texter kommer ni ge varandra respons på era texter. 

Matriser

Sv
Festen

F
E
C
A
Skriva texter
  • Sv  E 9
  • Sv  C 9
  • Sv  A 9
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav.
Eleven kan skriva olika slags texter med viss språklig variation, enkel textbindning och i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Eleven kan skriva olika slags texter med relativt god språklig variation, utvecklad textbindning och relativt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Eleven kan skriva olika slags texter med god språklig variation, välutvecklad textbindning och väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Ge omdömen om & bearbeta text
  • Sv  E 9
  • Sv  C 9
  • Sv  A 9
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav.
Dessutom kan eleven ge enkla omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett i huvudsak fungerande sätt.
Dessutom kan eleven ge utvecklade omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett relativt väl fungerande sätt.
Dessutom kan eleven ge välutvecklade och nyanserade omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett väl fungerande sätt.