👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Etik & Moral

Skapad 2022-02-10 10:03 i Tågaborgsskolan Helsingborg
Grundskola 7 – 9 Religionskunskap
I det här arbetsområdet kommer vi att arbeta med etik och moral för att visa på att många frågor i livet går att besvara med både ett nej och ett ja. Arbetet med etiska modeller ska också göra det lättare att se varför vi ofta har olika åsikter om något.

Matriser

Re
Etik & Moral

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Skildring av livsfrågor
  • Re  E 9
  • Re  C 9
  • Re  A 9
Du kan med hjälp diskutera på ett enkelt sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Du kan diskutera på ett enkelt sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Moraliska frågeställningar
  • Re  E 9
  • Re  C 9
  • Re  A 9
Med hjälp kan du diskutera på ett enkelt sätt om vad som är rätt och fel. Med hjälp använder du etiska begrepp och modeller på ett ganska bra sätt.
Du kan diskutera på ett enkelt sätt om vad som är rätt och fel. Du använder etiska begrepp och modeller på ett ganska bra sätt.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt om vad som är rätt och fel. Du använder etiska begrepp och modeller på ett bra sätt.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt om vad som är rätt och fel. Du använder etiska begrepp och modeller på ett mycket bra sätt.