👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Gör en remix

Skapad 2022-02-15 13:52 i Duveds skola Åre
Grundskola F – 9 Musik
Vi använder soundtrap för att skapa egna remixer av några av Aviciis låtar.

Innehåll

Skolprojektet STORIES #ForABetterDay handlar om att alla har en berättelse att berätta. Det kan vara något som man funderar över; upplevelser, glädje, oro, ångest.

Att få möjlighet att uttrycka och kommunicera sina tankar, känslor och idéer genom eget skapande utvecklar ens kreativa förmåga samtidigt som det främjar ens identitetsutveckling och välmående.

En berättelse kan uttryckas på många sätt och med hjälp av olika uttrycksformer såsom musik, text, drama, dans, film, bild, formgivning och slöjd etc. STORIES #ForABetterDay är ett tematiskt projekt där alla ämnen kan vara med.

Vad och hur

Vi har fått tillgång till tre olika Avicii-låtar att jobba med i Soundtrap. Där kommer du att kunna lyssna på de olika spåren och lära dig hur en låt kan vara uppbyggd. Du kan själv välja ut spår som ska vara kvar i din remix och lägga till annat för att skapa ditt eget sound. Länkarna till låtarna finns på classroom.

Kamratrespons

Efter några lektioner ska ni lyssna på en eller flera kamraters musik och försöka ge kommentarer som kan hjälpa till att utveckla deras låtar. Frågor att utgå ifrån finns i Classroom.

Självutvärdering

Skriv i ett dokument  i classroom eller berätta muntligt för mig

  • Vad tycker du att din låt uttrycker (associationer, känslor, bilder)?
  • Jämför din musikaliska idé med resultatet. Blev det som du tänkte dig?
  • På vilket sätt använde du din förebild?
  • Vilka hinder/svårighet uppkom i arbetet och hur löste du dess?
  • Vad tycker du är det bästa i din låt?
  • Finns det någon del av låten du är mindre nöjd med?
  • Vad har du lärt dig av uppgiften?
  • Vad tycker du om uppgiften?

Bedömning

Jag bedömer på vilken nivå du kan använda digitala hjälpmedel för att med egna idéer skapa musik. På vilket sätt du sätter ihop olika musikaliska delar så att de sitter ihop i en sammanhängande komposition och har en enhetlig stil.