👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Maskar

Skapad 2022-02-17 12:53 i Förskolan Norrgården Katrineholm
Förskola
Vårt arbete med maskar kommer under terminen innehålla tillverkning av maskar i lera, mask bo av kartong och färg samt ett maskhotell inne på avdelningen.

Innehåll

Vad/varför?

Barnen ska få möjlighet att skapa en relation till djur och natur. Med hjälp av olika estetiska uttryckssätt kommer barnen ges möjlighet att utveckla kunskap om maskar och intresse för de olika uttryckssätt vi kommer använda oss av. Vi tänker att barnen lockas till lärande på ett lekfullt sätt när vi använder oss av Hej och Hå i undervisningen. 

När?

Under terminen kommer vi arbeta med odling och djur som finns i vår omvärld. Vi kommer därför att påbörja arbetet med maskar nu i februari för att kunna arbeta mer på djupet. 

Hur?

Hej och hå (avdelningens maskotar/vänner) kommer presentera arbetet med maskarna med hjälp av bilder och filmer. Undervisningstillfällen där barnen tillsammans får skapa en värld av maskar kommer ske under en tid framöver. Vi kommer använda oss av material som kartong, lera, färger och naturmaterial. 

Var?

Vi kommer mestadels att vara inne på förskolan när vi genom estetiska uttryckssätt tillverkar bon till maskarna och maskar. Vi kommer även vara utomhus och i skogen när vi dels ska samla material till maskhotellet och när vi ska samla ihop maskar. 

 

 

Uppgifter

 • Introduktion

 • Maskarnas bo

 • Maskhotell

Kopplingar till läroplanen

 • förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
  Lpfö 18
 • förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik,
  Lpfö 18
 • förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling,
  Lpfö 18