👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Teknik i sexualitet, samtycke och relationer.

Skapad 2022-02-18 15:01 i Ekens skola Stockholm Grundskolor
Grundskola F – 9 Teknik
Under sexualitet, samtycke och relationsveckan undersöker vi hur tekniken har utvecklats och hur tekniken har möjliggjort för utveckling inom området.

Innehåll

Under denna vecka så lär vi oss om vilka preventivmetoder som använts genom tiderna och hur tekniken har kunnat bidra till säkrare sex och andra fördelar.

På "veckan efter" lektionerna skriver eleverna en text om hur tekniken påverkat individen, samhället och miljön utifrån sexualitet, samtycke och relationer.

 

Länkar:

Sli om sexualupplysning i Sverige genom tiderna: https://www.sliplay.se/medioteket/play/products/613896-kvinnornas-historia-preventivmedel-1900 

 

Matriser

Tk
Teknik

Ny nivå
Insats krävs
E
C
A
Tekniska lösningar:
Val, konsekvenser och förändringar.
Eleven för ENKLA resonemang om val av tekniska lösningar och deras konsekvenser för individ, samhälle och miljö. Eleven beskriver på ett ENKELT sätt hur några tekniska lösningar har förändrats över tid och orsaker till förändringarna.
Eleven för UTVECKLADE resonemang om val av tekniska lösningar och deras konsekvenser för individ, samhälle och miljö. Eleven beskriver på ett UTVECKLAT sätt hur några tekniska lösningar har förändrats över tid och orsaker till förändringarna
Eleven för VÄLUTVECKLADE resonemang om val av tekniska lösningar och deras konsekvenser för individ, samhälle och miljö. Eleven beskriver på ett VÄLUTVECKLAT sätt hur några tekniska lösningar har förändrats över tid och orsaker till förändringarna.